2012. január 26., csütörtök

München Lolát gyászolja


Lola, tíznapos korában

A szívbetegséggel, három hónappal ezelőtt Münchenben született Lola sorsa megpecsételődött. A kis elefántbébi nem sokkal a szívműtét előtt kimúlt. A kis Lola élettelen testét a klinikáról még egyszer visszavitték a Hellabrunn-i állatkert elefántházába, hogy a többi elefánt meggyászolhassa a kis állatot.


A csoportos gyász azért fontos az elefántoknál, mert így felfogják, hogy a kis Lola elpusztult, nem, pedig elveszett. Ha a gondozók ezt nem tették volna meg, az elefántmama állandóan keresné kicsinyét.


Az orvosok a szívműtéthez már mindent elő is készítettek, de a vasárnapra tervezett operációt már nem tudták végrehajtani. Az előzetes vizsgálatok alatt pusztult el a kis elefánt.


Születése után pár héttel már a betegség jelei mutatkoztak rajta. Az elefántbébi túl szaporán kapkodta a levegőt, és igen bágyadtnak tűnt. Néhány nappal ezelőtt diagnosztizálták a doktorok Lola szívbetegségét. "Mindannyian szomorúak vagyunk, hogy nem tudtunk a kiselefánton segíteni” mondta Andreas Knieriem állatkert igazgató.  „Az vígasztal, hogy mindent megtettünk az elefántbébi megmentése érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése