2012. február 3., péntek

Malév - 66 év után vége


Utasként köszönöm a szárnyaitokon való több évtizednyi szárnyalást !

„Tisztelt Munkatársaim!

Tegnap még bíztunk abban, hogy a fejünk felett egyre gyorsabban gyülekező felhők eloszlanak. A Malév összes munkavállalója, köztük a menedzsment is reménykedett abban, hogy egy magánbefektető segítségével új lapot nyithatunk.

Ma reggel sajnos azonban bekövetkezett az, amitől a legjobban tartottunk, és aminek elkerüléséért mi is és Önök is egytől egyig – azáltal, hogy munkájukat eddig a pillanatig kitartóan és becsülettel végezték - mindent megtettünk. Az utolsó pillanatig még volt egy leheletnyi remény az üzemeltetés folytatására, sokáig az utasok bizalma is töretlen volt, de az utóbbi napokban megjelent információk hatására a szolgáltató partnerek elvesztették bizalmukat, és egyik napról a másikra elkezdték előre kérni szolgáltatásaik kifizetését. Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy mostanra tarthatatlanná vált a helyzetünk.

Mindezeket figyelembe véve, mély sajnálattal kell tájékoztatnom benneteket arról, hogy az Igazgatóság úgy döntött, a kár minimalizálása érdekében ma reggel 06.00 órakor elrendeli légitársaságunk, a Magyar Nemzeti Légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. Ennek értelmében február 3., 06.00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, többet nem szállnak fel a Malév repülőgépei.

A fájdalom elmondhatatlan, amit most érzünk. Sokan szinte gyerekként kerültünk ide, vannak, akiket csak rövid ideje ejtett rabul a kerozin gőze. Úgy érzem, mindannyiunk nevében mondhatom, életünk értelme volt ez a cég. Generációk dolgoztak itt és most családok élete fordul fel egy csapásra, a Malévban élt életünk lezárul. Nincs végszavam, nehéz búcsúzni.

Kívánok minden munkatársamnak, barátomnak erőt, bízva abban, hogy szükség és anyagi forrás lesz egyszer még egy másik, nemzeti légitársaság létrehozására, ahol a Malévnál felhalmozott szakértelmet, elkötelezett munkavállalókat keresnek majd.

 Üdvözlettel
2012. február 3. 06.00 óra

Limburger Lóránt
vezérigazgató

1 megjegyzés: