2014. október 21., kedd

Haute couture az Andrássy útról - 2014 ősz 
A divatban – mint annyi minden másban – nincs új a Nap alatt. E fotókat ugyan egyetlen üzlet kirakatairól készítettem, de az idei szezon divattrendjéről általánosságban elmondható, hogy a nagy divatcégek (hogy csak az Armani, a Max Mara és a Gucci Andrássy úti butikjával példálózzak) visszatértek a ’60-as, ’70-es évek anyagaihoz és stílusához.
Ismét hódítanak a lágy szövésű mohairből készült pillekönnyű kabátok (a Guccinál baba-kékben, reveres fazonnal és övvel, Armaninál pedig kanári sárgában – amúgy Audrey Hepburn stílusában - az „Álom luxuskivitelben” című filmből, amikor szomszédjával betér Tiffany-hoz) láttam. Őszre divatos szín a szürke minden árnyalata. 

Az Il Bacio di Stile kirakatában fényképeztem a gyönyörű, egyenes vonalú, a legfinomabb ausztrál gyapjúból készült galambszürke kabátot, melynek anyagából, sötétebb szürke bőrrel díszített, különleges retikült is tervezett a Céline divatház. Fotó nélkül ugyan, de a Max Maránál is látható gyönyörű homok színű, pillekönnyű háromnegyedes kabátok (az ’50-es évek stílusában).
A 2014/15-ös őszi/téli szezon nagy slágere a nyírt műszőrmékből készült kisbundák (amúgy a ’60-as évek teddy bear bundájára ’hajazva’ ). Szép példánya az itt látható Trussardi modell. Max Maránál is látható ilyen nyírt szőrme háromnegyedes kabátka, szürke színben.

Az idei szezon kétséget kizáró nagy come backjét az afrikai állatmintás anyagokból készült darabok jelentik. (Hasonló tigris mintás, a tigris szőrére hasonlító anyagból 1972-ben Amerikából kaptam egy nadrágkosztümöt. A kabátja háromnegyedes hosszúságú volt).
 A milánói Larusmiani cég jegyzi azt a fekete-homok színű kockás, vádliig érő gyapjú kabátot, melynek ’ikertestvérét’ 1971-ben csináltattam (fekete szűk, hosszú szárú, kubán sarkú, sevró bőrből készült és Nyugat-Németországból hozott csizmával hordtam…).
 A végére hagytam nagy ’gyengémet’, a cipőt és a hozzá passzoló retikült. A Salvatore Ferragamo együttes maga a tökély és a szépség.

Fotók és összeállítás:
László Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése