2013. március 28., csütörtök

Japán, cseresznyevirágzás idején

Tokióban az idén 10 nappal korábban köszöntött be a világhíres cseresznyevirágzás ideje, amely minden évben elvarázsolja úgy a japánokat, mint a külföldi turistákat.

Idén az első rózsaszín virágokat itt fedezte fel a japán meteorológiai szolgálat.
 
A korán jött meleg virágba borította a cseresznyefákat és előcsalogatta a madarakat is.

E szépségben cirka tíz napig lehet gyönyörködni. Ilyenkor minden évben Japán rózsaszín és fehér virágtengerben úszik.

Amikor Tokió rózsaszínben pompázik, a város lakói kiáramlanak a szabadba és gyönyörködnek a pink színű természeti látványosságban.

A Meguro folyó partja a cseresznyevirágzás kedvéért idelátogató és fényképezni akaró turisták kedvenc fotóhelye. Ilyenkor a két parton álló 800 fa virágos ágai borulnak a folyó fölé. A partokon felállított lampionok az egyébként is varázslatos hatást csak tovább fokozzák.

Az est beálltával helyenként a fák ágait külön megvilágítják. A díszkivilágításnak e fajtáját a japánok  Yozakura-nak hívják. Ez a 2007-es fotó Chidorigafuchi-Parkot mutatja. A park a cseresznyevirágzásban gyönyörködni akarók egyik kedvenc helye.

Tokió 634 méteres tévétornyának látványa tavaszonként eltörpül a Sumida folyó partja mentén virágba borult cseresznyefáké mellett….

Tavaszi családi piknik a zöld természetben a rózsaszín fák között.

Tokió leggazdagabb cseresznyefa gyűjteménye (állítólag 1300 darabos) a császári Shinjuku parkban található. Itt is lehet piknikezni, azonban alkohol tartalmú italok fogyasztása tilos. A park éjszaka zárva tart.

Csónakázás cseresznyevirágzás idején: Ueno-Park

Virágpompa az Ueno-Parkban

Tavasz Chidorigafuchi-ban: a cseresznyevirágzás a japánoknál nemcsak az élet kezdetét és múlandóságát, hanem a női szépséget is jelképezi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése